Криминал | Николаев, 16 Сентября, 2023

Суд розпочав розгляд апеляції миколаївського прокурора на довічний вирок за держзраду

Свежие новости: Суд розпочав розгляд апеляції миколаївського прокурора на довічний вирок за держзраду

Одеський апеляційний суд розпочав 15 вересня розгляд апеляційної скарги у справі екс-керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа.

У першому апеляційному засіданні адвокати Германа спочатку подали відвід одного із суддів. Після наради суд відмовив у цьому клопотанні.

Далі захист наполягав на недостатності доказів вини обвинуваченого.

Як розповів адвокат Германа, сторона захисту наполягає на тому, що звинувачення не довело належним чином провину підсудного – як і кому він передавав інформацію про ЗСУ. На цій підставі захист просить скасувати рішення Приморського районного суду м. Одеси, визнати невинним та виправдати за звинуваченням підсудного.

Зі свого боку, керівник ГО "Правозахисна група" Оксана Руцька, яка була присутня на цьому установчому засіданні, повідомила про те, що захист у суді посилався на норми статті країни-агресора. Також вона повідомила, що захист наполягає на додатковому допиті свідків, чого не робив у суді першої інстанції.

Вислухавши клопотання адвокатів та думку прокурорів, суд призначив розгляд доказів у справі на 2 жовтня.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости