Криминал | Снигиревка, 19 Мая, 2023

Суд призначив умовний термін «начальниці відділу ЖКГ» в окупаційній адміністрації Снігурівки

Свежие новости: Суд призначив умовний термін «начальниці відділу ЖКГ» в окупаційній адміністрації Снігурівки

Суд призначив два роки іспитового терміну жительці Снігурівки, яка зайняла посаду «начальника відділу житлово-комунального господарства ВЦА Снігурівського району».

Встановлено, що влітку 2022 року представники окупаційної адміністрації запропонували жінці зайняти відповідну посаду, на що вона погодилась.

На цій посаді вона приймала заяви щодо пошкоджених будинків місцевих мешканців, готовила звіти про використання будівельних матеріалів, проводила обстеження зруйнованого майна, складала кошторис зруйнованих будівель.

У СБУ повідомляли, що таким чином вона визначала придатність будівель до «розквартирування» представників окупаційних угруповань країни-агресора.

Обвинувачена в суді визнала свою вину. Вона заявила про щире каяття і просила її не карати суворо.

Суддя врахував як пом’якшуючі обставини такі заяви колаборантки, а також її вік, «бажання виправитись на краще», похилий вік, наявність на утриманні особи похилого віку. Та вирішив назначити мінімально можливе покарання.

В результаті суддя визнав Валентину Пузир винною у вчиненні злочину за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України («Колабораційна діяльність»).

Їй призначили покарання у виді п`яти років позбавлення волі. Також її позбавили права обіймати певні посади в органах державної влади та/або місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги на строк десять років. Конфіскацію майна суд також вирішив не застосовувати.

Одночасно суд звільнив її від в’язниці, призначивши два роки іспитового терміну.

Варто зазначити, що людина з таким же іменем теж працювала у органах місцевої влади до окупації Снігурівки. Судячи з всього вона була керівником Снігурівського центру фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти Баштанської райради Миколаївської області, який з літа 2021 року перебуває в процесі припинення.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты