Криминал | Снигиревка, 25 Сентября, 2023

Суд дав «начальниці відділу соцзабезпечення» окупаційної адміністрації Снігурівки шість років в’язниці з конфіскацією майна

Свежие новости: Суд дав «начальниці відділу соцзабезпечення» окупаційної адміністрації Снігурівки шість років в’язниці з конфіскацією майна

Суд покарав шістьма роками позбавлення волі Світлану Кондратьєву, яка очолила так званий «відділ соціального забезпечення військово-цивільної адміністрації Снігурівського району». Також у неї конфіскували все майно.

Про це стало відомо з відповідного вироку суду.

У матеріалах вказано, що посаду обвинуваченій запропонував «заступник голови ВЦА» і в серпні жінка приступила до виконання вказаних їй функцій. На «посаді» в окупаційному відділі вона проводила робочі наради, вела звітність щодо «соціальних виплат», розглядала заяви про їх призначення, давала підлеглим вказівки щодо організації «соціальних виплат». Її «робота» припиналися після звільнення Снігурівки 11 листопада 2022 року.

Обвинувачена у суді свою вину не визнавала свою вину. Вона вказувала, що «посаду» їй запропонував колишній мер Снігурівки (Олександр Ларченко, при окупації став «заступником голови ВЦА», - ПН), оскільки раніше працювала в Управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації. По її словам, вона точно навіть не знала, на яку посаду її зарахували, і обов’язки її роз’яснили вже на місці. Разом з нею у «відділі соцзабезпечення» працювали ще п’ятеро осіб. Вона розповіла, що приймала відвідувачів, оформлювала їм «ордери на отримання коштів». Кондратьєва казала, що дізналася, що вона «начальниця» тільки після виплати першої «зарплати».

Жінка запевняла, що не спілкувалася з російськими військовими і пішла працювати на окупанта оскільки не мала вибору, коштів на життя, а також переживала за власне життя і життя рідних. Також вона вказувала, що хотіла допомогти таким чином людям, які теж залишилися в окупованій Снігурівці. Ще жінка вказувала, що пішла працювати через побоювання за життя племінника, якого окупанти підозрювали у співпраці з ЗСУ.

Четверо «фахівців», які теж працювали у ВЦА підтвердили у суді, що Кондратьєва була «начальницею відділу соціального забезпечення».

Одна з місцевих жительок розповіла, що знала про роботу обвинуваченої в окупаційній адміністрації, проте не знала про її посаду. Також жінка зазначила, що в окупованій Снігурівці можна було вижити і без запропонованої окупантами роботи та без їх грошей.

В результаті суд визнав Світлану Кондратьєву винною у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 111-1 КК України. За це їй призначили шість років позбавлення волі. Також її позбавили права обіймати певні посади в органах влади або місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги протягом 15 років. Її майно теж підлягає конфіскації.

Обвинувачена знаходиться під вартою з дня затримання – 23 листопада 2022 року.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты