Политика | Николаев, 22 Июля, 2022

«Страх є у всіх, але треба йти до кінця»: Як морпіхи з 36-ї бригади захищали Миколаїв, а нині наступають на Херсонщині

Свежие новости: «Страх є у всіх, але треба йти до кінця»: Як морпіхи з 36-ї бригади захищали Миколаїв, а нині наступають на Херсонщині

Бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти розповіли, як два місяці обороняли Миколаїв, а тепер маленькими кроками наступають на Херсонщині.

Керує підрозділом лейтенант Юрій Гамага, якого нагородили орденом Данила Галицького.

– Ми перейшли річку, трохи штурманули їх, закріпилися. На жаль, потім, через переважну вогневу силу противника командування дало наказ на вихід. Але ми все ж нанесли вогневе ураження противнику, знищили БТР і, наскільки я знаю, до 30 людей з особового складу, – розказує Гамага.

– Пізніше командування розробило інший план заходу, і ми вже заходили вночі, вбрід, без техніки, просочилися малими групами, закріпилися, виставили спостережні пункти і виконували свої завдання, – додає він.

Реальний бій для цього взводу почався в перші дні війни з самого Миколаєва. 7 березня спостережний пункт бригади виявив колону техніки, яка сунула на штурм міста з півночі, з боку Миколаївського аеропорту.

– Нас із самого ранку послали в спостереження. Ми заходимо сонні, брат бере бінокль, дивиться, протирає очі, каже: «Не зрозумів», – пригадує боєць 36-ї бригади Ярослав.

– А це не наші! І вишикувалися, як на парад! Танчики, БТР – 28-29 одиниць техніки! – додає його брат Іван.

– Слава богу, у нас було два танки, і вони їм насипали! – пригадує їхній командир Гамага.

Зараз бійці роблять плацдарм для майбутнього наступу на Херсонщині.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты