Политика | 24 Июля, 2022

До кінця липня в росії хочуть сформувати 16 батальйонів на 500-600 окупантів і новий корпус у нижегородській області

Свежие новости: До кінця липня в росії хочуть сформувати 16 батальйонів на 500-600 окупантів і новий корпус у нижегородській області

До кінця липня у Росії хочуть сформувати 16 добровольчих батальйонів по 500-600 осіб та корпус у Нижегородській області.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

«Перше щодо цих так званих добровольчих батальйонів. Це новий підхід, який Росія розпочала зовсім недавно. Місяць тому близько 50 суб'єктів Росії отримали наказ формування батальйонів чисельністю 500-600 людина. Ми чітко знаємо, що на сьогоднішній день вже сформовано 8 батальйонів. Планується сформувати до кінця місяця ще 8 батальйонів. У кожному регіоні, у тому числі в Криму, Москві, санкт-петербурзі, буде такий батальйон», – розповів Вадим Скибицький.

За словами представника ГУР МО України, процес формування добровольчих батальйонів відбувається через військкомати та перебуває під контролем держави.

Крім того, за інформацією військової розвідки України, росія формує ще один корпус у нижегородській області – це від 10 до 15 тисяч людей.

«Там йде і формування, і бойове узгодження та інші питання щодо створення нового об'єднання. І ми не виключаємо, що цей корпус буде кинутий на нашу територію. Російське керівництво намагається впорядкувати процес створення добровольчих формувань для того, щоб вони мали потужні наступальні та оборонні потенціали та могли б діяти, як батальйонні тактичні групи, які були нами розгромлені. Це великі втрати для Росії, адже це були добірні, найбоєздатніші та найдосвідченіші підрозділи», – зазначив представник ГУР МО України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости