Политика | 24 Июля, 2024

«Стан нашої армії набагато гірший, ніж ми думали», - міністр оборони Великої Британії

Свежие новости: «Стан нашої армії набагато гірший, ніж ми думали», - міністр оборони Великої Британії

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі заявив, що проблеми в британській армії «набагато гірші, ніж ми думали».

Міністр сказав, що «це справді серйозні часи» зі «швидко зростаючими глобальними загрозами». Гілі хоче уникнути давніх суперечок, коли британський флот і військово-повітряні сили сваряться між собою через обмежені кошти для підтримки оборонних проектів.

Голова британського Міноборони так відреагував на виступ посла України Валерія Залужного, котрий попередив, що Великобританія та інші демократії повинні «прокинутися» і подумати, як захистити себе від нової світової війни. Обидва посадовці виступали на щорічній конференції сухопутних військ Британської армії, організованій Royal United Services Institute (RUSI).

Гілі торкнувся масштабної перевірки збройних сил, яку уряд розпочав минулого тижня, пообіцявши встановити «нову еру» для збройних сил.

- Ми знаємо, що всі… стикаються з дуже серйозними проблемами: виснажені сили, марнотратство закупівель, низький моральний дух, криза вербування та утримання і ветерани, які не можуть отримати доступ до послуг, на які вони заслуговують, - зазначив британський міністр.

Після двох тижнів роботи в уряді Гілі заявив, що «тепер ми також бачимо, що ці проблеми набагато гірші, ніж ми думали».

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты