Политика | 27 Ноября, 2022

Стало відомо, як ЗСУ звільнили острів Зміїний

Свежие новости: Стало відомо, як ЗСУ звільнили острів Зміїний

Французькі гаубиці Caesar, які періодично надходять до Києва в рамках пакетів військової допомоги, допомагають українській армії ліквідувати позиції окупантів.

У виданні The New York Times навіть порівняли ЗСУ з "Армією МакГайвера" – це війська героя відомого серіалу, який вміло імпровізував і ніколи не губився.

"Обстрілювати позиції ворогів на острові Зміїний за допомогою Caesars здавалося неможливим, тому що вони розташовувалися на відстані близько 50 кілометрів, а, як відомо, максимальна дальність "Цезарів" лише 40 кілометрів. Тому українські військові поставили гаубиці на плоскодонні вантажні судна та підпливли до мети, яку треба було атакувати. Для обстрілу російських позицій на Зміїному українці встановили Caesars з 40-кілометровим радіусом на баржі і відбуксували їх на 10 кілометрів, щоб потрапити в острів, розташований за 50 кілометрів. Це вразило французів", - написали в NYT.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости