Общество | 7 Января, 2020

Стали відомі 44 прізвища, кого Україна віддала Росії в рамках обміну. Там є й ті, хто робив диверсії на території Миколаївщини

Свежие новости: Стали відомі 44 прізвища, кого Україна віддала Росії в рамках обміну. Там є й ті, хто робив диверсії на території Миколаївщини

Журналісти розслідувального проекту «Слідство.інфо» опублікували прізвища 44 злочинців, яких Україна передала Росії у рамках обміну утримуваними особами.

Про це пише Zaxid.net.

«Окрім бойовиків і зрадників, ми виявили у цьому переліку чимало осіб із суто кримінальними злочинами, які сталися поза межами зони бойових дій і не мають стосунку до війни. Інформацію про них ми оприлюднимо в наступній публікації», – йдеться у матеріалі «Слідство.інфо».

Едуард Бондаренко і Сергій Пастухов – обвинувачувалися у злочині проти полковника Служби безпеки, контррозвідника Олександра Хараберюша. Чоловіка підірвали в його авто у Маріуполі 2017 року.

Аббасов Рустам Нурідін Огли і Петриков Сергій Андрійович – звинувачені у підготовці теракту та виготовленні зброї чи вибухівки і незаконному заволодінні майном.

Марина Ковтун – у 2014 році організувала вибух у харківському рок-клубі «Стіна», внаслідок якого постраждали 13 людей, дехто опинився у важкому стані.

В’ячеслав Чумак  здійснив три вибухи на залізничних коліях неподалік Харкова.

Дворніков Володимир Миколайович, Башликов Сергій Олександрович і Тетюцький Віктор Вікторович – підривники харківської «Ходи Гідності».

Ігор Джадан  учасник харківського антимайдану, обвинувачений за низкою статей серед яких: терористичний акт, посягання на територіальну цілісність України, і наруга над державними символами.

В’ячеслав Євтухов, Сергій Веселов і Дмитро Волошко – у 2018 році суд визнав цих людей винними у семи терористичних актах. Серед них: обстріл військкоматів, підпали і організація вибухів у 2014-2015 роках. Так, за даними слідства, “харківські партизани” обстріляли кілька комісаріатів Харкова у вересні 2014 року, намагалися підірвати три залізничні станції і обстріляли офіси двох фірм.

Костянтин Калашніков – у 2015 році підготував вибух на ділянці Ксенієве-Аккарджа Одеської залізниці.

Владислав Долгошея, Руслан Долгошея, Микола Казанський, Олег Мазур і Микола Селятенко – правоохоронці інкримінують їм серію диверсійно-терористичних актів на території Одещини та Миколаївщини.

Микола Дубіна – у 2014 році у місті Оріхів Дубіна разом із спільником заклав вибухівку під залізничим мостом. Вона здетонувала за таймером. Шкоду, завдану такими діями, оцінюють у майже мільйон гривень. Крім того, за даними правоохоронців, він планував також підірвати інші об’єкти.

Катерина Фотьєва, Олександр Шевцов, Ігор Удовенко і Євген Підмазко – звинувачені у серії терактів в Одесі.

Володимир Грубнік – організатор вибуху біля будівлі СБУ в Одесі.

Мирослав Мельник – підірвав автомобіль у центрі Одеси.

Микола Рубан – приніс на український блокпост банку з медом у якій змонтував вибухівку. У результаті вибуху один військовий загинув, ще кілька отримали травми.

Валерій Гратов – полковник РФ, приятель бойовиків «Л/ДНР» «Моторолли» і «Гіві».

Лариса Чубарова (псевдо «Тереза») – російська терористка, входила до терористичного угруповання підполковника військової розвідки РФ Ігоря Безлера.

Олександр Дакар (Крінарі) – громадян РФ, обвинувачений у замаху на життя Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва у 2017 році.

Руслан Гаджиєв – росіянин, приїхав в Україну в грудні 2014 року, воював на стороні проросійських бойовиків. У січні 2015 року він брав участь в наступі на сили АТО в районі села Санжарівка Донецької області, зокрема, вів прицільний вогонь по українським позиціям.

Олег Даронін – приїхав воювати на Донбас з Ханти-Мансійського округу РФ. У Росії мав судимість через нанесення іншій людині тяжких тілесних ушкоджень.

Владислав Макаров – громадянин РФ, ще в 2015 році засудили до дев’яти років за шпигунство в інтересах спецслужб РФ та незаконне поводження зі зброєю.

Шаміль Мулієв («Шаман») – у лютому 2015-го приїхав до окупованого Луганська з Росії, пройшов бойовий вишкіл, після чого вступив до збройного формування «СССР Брянка», отримав військову форму та автомат з набоями. Мулієв приблизно півроку чергував на блокпостах самоназваної “ЛНР” неподалік Станиці-Луганської, доки не був затриманий українськими військовими.

Сергій Петров – громадянин РФ, у 2017 році приїхав з російського Омська до окупованого Донецька, кілька тижнів чергував на блокпостах і проходив вишкіл. Затримали його працівники СБУ.

Мурат Джимієв – громадянин РФ, звинувачений у підготовці теракту під час акцій протесту під Верховною Радою восени 2017 року.

Василь Кусакін – громадянин РФ, приїхав до України з Якутії. У 2017 році його засудили на вісім років за участь в терористичній організації «ДНР».

Микола Покусаєв – громадянин РФ, брав участь в діяльності терористичної «ДНР» і у 2018 році отримав чотири роки тюрми.

Євген Шаталов – громадянин РФ, у грудні 2015-го підписав контракт з так званим «міністерством оборони ДНР». Упродовж двох років він служив черговим у штабі бойовиків.

Максим Сливко – громадянин РФ, фігурував у справі так званих «оболонських терористів». За версією правоохоронців, він готував теракт у Києві.

Анатолій Бусигін – громадянин РФ, вбив людину у Маріуполі.

Дмитро Новіков – громадянин Білорусі, звинувачений у веденні бойових дій проти українських військ у складі терористичної організації.

Олег Ткачук – громадянин Білорусі, був учасником масових заворушень в Одесі 2 травня на боці «антимайдану», кидав каміння в прихильників «Євромайдану» та футбольних фанатів, а також у випадкових перехожих.

Рафаєль Лусваргхі – громадянин Бразилії, у вересні 2014 року приїхав в Україну і є одним з найвідоміших бойовиків так званих «ДНР» та «ЛНР».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости