Политика | 25 Октября, 2023

Скандал в ООН: Ізраїль зажадав відставки генсека через слова про окупацію Палестини

Свежие новости: Скандал в ООН: Ізраїль зажадав відставки генсека через слова про окупацію Палестини

В ООН розгорілася дискусія між генеральним секретарем Організації Антоніу Гутеррішем і представником Ізраїлю Гіладом Ерданом, який закликав опонента подати у відставку. Пост опубліковано у Twitter.

За словами генсека ООН, для нападу у ХАМАС були певні підстави, оскільки палестинський народ 56 років зазнавав задушливої окупації, а надії на політичне вирішення складного становища тануть. Гутерріш також закликав припинити кровопролиття, щоб надати гуманітарну допомогу палестинцям.

За словами Гутерріша, в основі рішення для врегулювання конфлікту на Близькому Сході має бути "існування двох держав".

"Для ізраїльтян мають матеріалізуватися законні потреби у безпеці. Палестинці повинні побачити реалізацію своїх законних прагнень до створення незалежної держави", — написав генсек.

"Палестинський народ протягом 56 років зазнає задушливої окупації. Вони бачили, як їхня земля неухильно поглиналася поселеннями та зазнавала насильства; їхня економіка задушена; людей перемістили, а їхні будинки знесли. Надії на політичне вирішення їхнього скрутного становища тануть", ідеться в публікації на сайті ООН.

Водночас він додав, що напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль не може бути виправданий складнощами палестинців. Своєю чергою, колективне покарання палестинців не можна виправдати жахливими атаками.

Ізраїль вимагає відставки генсека ООН

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан назвав такі слова такими, "що шокують", "жахливими" і абсолютно відірваними від близькосхідної реальності.

За словами Ернана, генеральний секретар, який демонструє розуміння причин для масового вбивства жінок і дітей, не годиться на посаду керівника ООН, що створювалася після Голокосту.

"Промова генерального секретаря, що шокує, в Раді безпеки в той час, коли ракети летять на весь Ізраїль. Поза всяким сумнівом, генеральний секретар абсолютно відірваний від реальності нашого регіону", — написав він.

У ще одному пості посол Ізраїлю закликав Гутерріша негайно подати у відставку.

"Не може бути жодних виправдань або запитань для обговорення у тих, хто демонструє співчуття найжахливішим звірствам проти громадян Ізраїлю та єврейського народу. Просто немає слів", — заявив він.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости