Происшествия | 26 Марта, 2020

“Швидка не їхала, тіло винесли у мішку, ховали самі вночі”: страшні деталі похорону померлого від коронавірусу на Тернопільщині

Свежие новости: “Швидка не їхала, тіло винесли у мішку, ховали самі вночі”: страшні деталі похорону померлого від коронавірусу на Тернопільщині

25 березня 68-річний Павло із села Ковалівка Монастириського району помер у Тернопільській лікарні. За словами медиків Тернопільської лікарні швидкої допомоги, у чоловіка не було проблем із здоров’ям, тобто йому не діагностували супутньої патології, окрім симптомів, пов’язаних із коронавірусом.

Про це пише"Вголос", посилаючись на “Радіо Свобода”.

Донька померлого Анна Поліщук розповіла, що 17 березня батько погано почувався і звернувся у поліклініку, зробив флюрографію і йому лікар виписав антибіотик. Наступного дня температура піднялась до 40 градусів, почалась нудота, розлад шлунку і чоловік знову звернувся до лікаря, яка назначили інші медикаменти. 21 березня у хворого почалась задишка, родина вимагала шпиталізації.

П’ять годин рідні викликали швидку допомогу і допоки не дозвонились на гарячу лінію, екстренна медична допомога не приїхала. Хворого привезли у Чортківську районну лікарню, в інфекційне відділення, а наступного дня перевезли у Тернопільську лікарню швидкої допомоги. 25 березня чоловік помер. Того ж дня його поховали у селі Ковалівка.

«Помер тато зранку. Подзвонили з лікарні моїй сестрі, сказали, щоб приїхала своїм транспортом, із домовиною і забрала тіло. З чоловіком на своєму бусі сестра поїхала по тата. Далі тіло батька винесли з лікарні у мішку і зачинили двері. Сестра із чоловіком несли тіло до машини, допомогла ще медсестра. Мішок розсовувався, тіло випадало. Батько важив 100 кг. Поклали тіло тата самі у домовину, не маючи ніякого захисного одягу. До того сестра телефонувала у лікарню і їй сказали, що медперсонал не буде себе наражати на небезпеку. А далі домовину не могли в бус засунути. Тоді вже дзвонила до головного лікаря, а він порадив просити людей. Але всі втікали. Лише через 2 години вийшов лікар у захисному костюмі і допоміг домовину поставити в машину.

Тата повезли у село. Моя сестра з чоловіком, які мають трьох дітей, без жодного захисту пхали тіло, це в голові не вкладається. Люди у селі бояться, відмовились викопати могилу. Мер Монастириська знайшов людину, яка викопала могилу. Опускали тіло мер, його заступник, голова сільської ради і мій шваґро. Сестра світила телефоном, а вони закопували яму, бо вже був вечір», – розповіла донька померлого.

  • Читайте більше на нашому Telegram-каналі. Приєднатися до нього можна ТУТ

Покійний жив у селі Ковалівка, окремо від доньок, не був за кордоном, вів здоровий спосіб життя, не хворів, каже донька.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты