Политика | Николаев, 28 Июня, 2023

Сєнкевич закликав миколаївців тримати п'ятиденний набір їжі та води на випадок підриву окупантами ЗАЕС

Свежие новости: Сєнкевич закликав миколаївців тримати п'ятиденний набір їжі та води на випадок підриву окупантами ЗАЕС

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич закликав містян сформувати п'ятиденний набір харчування та води на випадок, якщо російські окупанти підірвуть Запорізьку АЕС.

Про це він розповів у коментарі "ПН".

По його словах, питання стосовно евакуції населення у разі підриву Запорізької АЕС наразі обговорюється на рівні держави.

— Зараз готуються дії, які потрібно зробити, з огляду на те, який може бути рівень радіації. Напрямок евкуації буде залежати від рози вітрів, якщо такий вибух відбудеться. Знаючи рівень підготовки операцій росіян, вони будуть готуватись (до підриву Запорізької АЕС, - ПН) навіть якщо вітер буде в напрямку росії, - відмітив мер Миколаєва.

При цьому він додав, що у випадку евакуації міська влада буде займатись вивозом людей до глобального пункту евакуації. Також він завірив, що у разі небезепеки усі необхідні дії будуть оголошені централізовано.

— Але вже сьогодні можна сказати містянам, що вони повинні мати п'ятиденний набір харчування та води про всяк випадок. Це вже можна готувати, щоб він завжди був, - додав він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости