Криминал | 30 Августа, 2023

СБУ та поліція затримали скандального полтавського фітнес-тренера, який «прославився» конфліктами з ТЦК

Свежие новости: СБУ та поліція затримали скандального полтавського фітнес-тренера, який «прославився» конфліктами з ТЦК

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала у Полтаві провокатора, який публічно ображав українських військових.

Про це повідомили пресслужби СБУ та НПУ.

Як відомо, полтавський «блогер» і фітнес­-тренер Роман Заволока вже багато раз ображав військовослужбовців ТЦК, постійно провокуючи конфлікти з ними.

В останній раз він ображав Олександра Мацько – старшого солдата ЗСУ, який воює з 2016 року. Мацько служив добровольцем у батальйоні спеціального призначення Нацгвардії «Донбас». На його рахунку – служба Україні у різних розвідувальних або штурмових підрозділах й поранення. Рік тому на Харківському напрямку бронемашина Мацька попала під обстріл. Він отримав важку контузію і різні травми: опіки та ушкодження ніг. Весь цей час Олександр Мацько проходив реабілітацію й отримав другу групу інвалідності. Після цього його взяли на службу у військкомат.

«Як встановила СБУ, у такий спосіб фігурант вже неодноразово намагався дискредитувати українських захисників, які воюють з російськими загарбниками.

Також перевіряється інформація, що провокативні відео і дописи зловмисника могли використовуватися кремлівськими пропагандистами для поширення нових фейків про війну в Україні.

Після останнього найбільш резонансного випадку чоловік намагався переховуватися від правосуддя. Однак правоохоронці затримали його», – розповіли у СБУ.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Судячи з фотографії із місця події, 27-річний тренер чинив опір і отримав травми.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости