Политика | 24 Октября, 2022

Росіяни не тікають із Херсона, а готуються до оборони, — розвідка

Свежие новости: Росіяни не тікають із Херсона, а готуються до оборони, — розвідка

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Росія лише створює ілюзію того, що все пропало в захопленому Херсоні, а насправді окупанти готуються до оборони.

За його словами, просто зараз російські війська не тікають із Херсона — вони готуються до оборони. Однак окупанти проводять інформаційну операцію щодо виїзду колаборантів та російських структур, які завезли в захоплене місто.

Так, із Херсона вивозять готівку, сервери, представників окупаційної влади, важкопоранених, намагаються якнайшвидше виписувати з лікарень тих, хто може ходити.

— Проводять цю шалену інформаційну кампанію, що «ми дбаємо про людей» і тому подібне. Тобто створюють ілюзію того, що все пропало. А разом з тим вони, навпаки, заводять туди нові військові підрозділи та готують вулиці міста до оборони, — наголошує Кирило Буданов

Він додає, що своїми діями росіяни також готують підґрунтя для того, щоб, якщо буде потрібно, швидко вийти з міста. За словами очільника воєнної розвідки, окупантам доведеться швидко ухвалювати рішення, якщо українські війська візьмуть під контроль принаймні Каховську дамбу.

— Або дуже-дуже швидко покидати місто й виходити, або вони ризикують опинитися в тій ситуації, у якій раніше опинилися наші підрозділи в Маріуполі. Ситуація трошки інакша, але концептуально буде дуже схожа, — каже Кирило Буданов.

Крім того, він вважає, що росіяни не наважаться на суцільне руйнування Каховської ГЕС. Натомість вони можуть вивести з ладу шлюзову частину та машинні зали, зробивши дамбу непридатною до використання за призначенням, але збережеться Північнокримський канал.

— Частково буде розлив води, але не такий уже й страшний. І ускладнять нам просування. Тож я не думаю, що вони замислили суцільне руйнування. Окрім того, ми не бачимо ознак повного мінування цієї конструкції, — зазначив розвідник.

Також Кирило Буданов припускає, що до кінця року Україні вдасться повернути Херсон.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты