Криминал | 22 Февраля, 2023

Росія збільшує чисельність своїх військ на сході України

Свежие новости: Росія збільшує чисельність своїх військ на сході України

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 22 лютого.

За даними українських військових, ворог намагається атакувати на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. У цих районах росія підвищує чисельність особового складу.

За добу противник завдав 9 ракетних та 10 авіаційних ударів по території України, здійснив понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Крім того, окупанти здійснили мінометний та артилерійський обстріл населених пунктів Михальчина Слобода Чернігівської області; Коренок, Бояро-Лежачі, Рижівка та Басівка Сумської області, а також 15 районів населених пунктів у Харківській області. Серед них – Тимофіївка, Стариця, Вовчанськ, Бударки, Амбарне та Бологівка.

ЗСУ відповіли ударами по місцях зосередження живої сили та військової техніки росії. Минулої доби Авіація Сил оборони 10 разів атакувала об'єкти противника, а підрозділи ракетних військ і артилерії вразили 2 райони зосередження окупантів.

Зазначається, що на північних ділянках кордону ситуація залишається без істотних змін.

«Противник продовжує зберігати військову присутність поблизу державного кордону України, проте ознак формування його наступальних угруповань не виявлено», – зазначили у Генштабі.

У районі Бологівки було виявлено ворожу диверсійно-розвідувальну групу. Внаслідок вогневого впливу підрозділів сил оборони противник відійшов на територію російської редерації.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог провів кілька безуспішних наступальних дій. Також спробував проникнення диверсійно-розвідувальної групи в районі Фіголовки. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Кам'янка, Гряниківка, Котлярівка та Берестове Харківської області; Невське, Кремінна, Кузьмине, Діброва, Білогорівка в Луганській області та Іванівка та Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Ягідне та Бахмут. Ворог активно проводить повітряну розвідку для коригування вогню артилерії. Обстріли зазнали районів 18 населених пунктів. Серед них Спірне, Веселе, Дубово-Василівка, Берхівка, Ягідне, Бахмут та Озарянівка.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках окупанти вели безуспішний наступ поблизу Новобахмутівки, Водяного, Невельського, Мар'їнки та Пречистівки. Здійснили артилерійські обстріли близько 20 районів населених пунктів. Зокрема, це – Новобахмутівка, Авдіївка, Першотравневе, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали райони населених пунктів Времівка, Новосілка, Новопілля Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Новоданилівка, Кам'янське Запорізької області та Вищетарасівка на Дніпропетровщині.

На Херсонщині від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждали населені пункти Херсонської області, що знаходяться на правому березі річки Дніпро. Зокрема, Новотягинка, Антонівка та Чорнобаївка.

Також в Генштабі розповіли, що російські окупанти використовують місцеву інфраструктуру на тимчасово зайнятій частині Запорізької області у власних цілях, зокрема з метою власного збагачення. Так, на одній із станцій технічного обслуговування у місті Токмак, загарбники не лише обслуговують свою військову техніку, а й розбирають на запчастини викрадені у місцевого населення автомобілі для подальшого продажу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты