Криминал | Снигиревка, 5 Декабря, 2022

СБУ затримала мешканку Снігурівки, яка під час окупації міста військовими РФ зайняла керуючу «посаду»

Свежие новости: СБУ затримала мешканку Снігурівки, яка під час окупації міста військовими РФ зайняла керуючу «посаду»

Правоохоронці затримали мешканку Снігурівки Миколаївської області, яка під час російської окупації міста зайняла «посаду» керівника відділу житлово-комунального господарства.

Перебуваючи на «посаді», колаборантка здійснювала «облік» місцевого житлового фонду, насамперед його технічний стан і побутові умови, повідомили в Службі безпеки України.  

Таким чином вона визначала придатність будівель до «розквартирування» представників окупаційних угруповань країни-агресора. 

Жінка також контролювала кошторис витрат на відновлення інфраструктурних споруд, які ворог використовував для базування власних підрозділів. Серед таких об’єктів були житлові будинки місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію.

Після звільнення району зловмисниця намагалась «залягти на дно». Проте їй це не вдалося. Співробітники Служби безпеки встановили її місцезнаходження і затримали. 

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости