Криминал | Снигиревка, 8 Декабря, 2022

Повідомлено про зраду колишньому міському голові Снігурівки Ларченку

Свежие новости: Повідомлено про зраду колишньому міському голові Снігурівки Ларченку

На Миколаївщині правоохоронці повідомили про підозру у зраді колишньому міському голові Снігурівки, який добровільно перейшов на бік ворога та обіймав посаду «заступника голови військово-цивільної адміністрації».

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області та СБУ.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території Снігурівщини, добровільно погодився на пропозицію окупантів та зайняв посаду так званого «заступника голови військово-цивільної адміністрації міста Снігурівка та Снігурівського району».

Зазначається, що  колаборант відповідав за охорону важливих об’єктів економіки та безпеку життєдіяльності населення.

Також зрадник займався організацією військового супроводу гуманітарних конвоїв та  постачанням товарів на тимчасово окуповані території України.

— Він всіляко сприяв окупантам в організації та проведенні заходів політичного характеру, здійсненні інформаційної діяльності, спрямованої на підтримку держави – агресора та її збройних формувань, опікувався організацією охорони важливих об’єктів економіки, які забезпечували життєдіяльність населення, — зазначили у прокуратурі.

В ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта, знайдено докази його злочинної діяльності, а саме копію наказу про добровільне залучення до співпраці, проросійські періодичні видання, листівки з інструкцією з набуття громадянства РФ.

Після звільнення міста від окупантів, зрадник втік на тимчасово окуповані території, де планує уникнути правосуддя.

Наразі йому заочно повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо оголошення зрадника в розшук. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності.

Колишній міський голова міста Снігурівка, Миколаївської області Ларченко Олександр Анатолійович активно співпрацював з окупаційною владою. Окупанти готували у Снігурівці Миколаївської області незаконний референдум щодо обрання «мера» та «приєднання» міста до анексованого Росією Криму. Зазначається, що так званий референдум у Снігурівці намагалися організувати заступник голови Баштанської райради Тетяна Мезіна та колишній мер міста Олександр Ларченко.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты