Криминал | 14 Августа, 2023

Росія почала виробництво власної версії "Шахедів"

Свежие новости: Росія почала виробництво власної версії

Завод з вироблення іранських дронів в Росії вже, найпевніше почав свою роботу. Росіяни вирішили змінити деякі елементи дрона, аби зробити його виробництво швидшим.

Російська версія іранських дронів може бути навіть небезпечнішою. Усе через бажання окупантів облегшити конструкцію. Детальніше про це на своєму ютуб-каналі розповів військовий експерт Олег Жданов.

Що відомо про російський аналог "Шахедів"

Британська розслідувальна група Conflict Armament Research повідомила, що завод з виробництва "Шахедів", який будувала Росія, найімовірніше запрацював. Це зроблено не без допомоги іранських спеціалістів.

В Росії не просто почали виготовляти свою версію іранських "Шахедів", але й використовувати їх на війні проти України.

Зовнішньо безпілотники нагадують той же "Шахед", але комплектувальні були російськими. До того ж конструкція корпуса та внутрішні модулі також відрізняються від дронів іранського виробництва,– наголосив Олег Жданов.

Інші деталі як іранських, так і російських безпілотників були зроблені за межами цих країн. Якщо бути точнішим, то деталі виробляли 22 компаній із 7 країн. Найбільше комплектувальних в російському БпЛА з Китаю, Швейцарії та Сполучених Штатів. Інші чотири країни група не назвала.

"На жаль, випереджуючи терміни Росія на своїй території почала власний випуск "Шахедів", трохи змінивши конструкцію", – зазначив військовий експерт.

До прикладу, наповнення фюзеляжу внутрішніх порожнин є сотовою для збільшення міцності та облегшення конструкції. Зменшуючи вагу безпілотника, окупанти можуть мати на меті збільшити його дальність.

Які дрони Росія використовує проти України

  • "Шахеди", та тепер уже їхні російські аналоги, не єдині безпілотники, якими Росія обстрілює мирні міста України. Серед інших дронів на озброєні в окупантів є Mohajer-6. Він, до слова, постійно курсує в районі острова Зміїний і навіть до кордонів Одеської області, Бессарабії.
  • Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що у російських військових є й інші свої БпЛА. Це, до прикладу, "Форпост", "Орлан-10" та "Ланцети". До речі, у Росії нещодавно повідомляли, що наростили виробництво "Ланцетів".
  • Коментуючи виробництво російської версії іранських "Шахедів", Ігнат наголосив, що важливіше те, аби Росія не отримувала комплектувальних частин з інших країн. Адже лише завдяки їм стає можливою розробка нових БпЛА.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты