Криминал | Николаев, 15 Августа, 2023

У Миколаєві прокурорка виправдовувала РФ: їй повідомили про підозру

Свежие новости: У Миколаєві прокурорка виправдовувала РФ: їй повідомили про підозру

Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві повідомило про підозру колишній прокурорці Миколаївської окружної прокуратури Ірині Андросовій. Її підозрюють у запереченні збройної агресії Російської Федерації та визнанні правомірною окупації частини території України.

Про це пише «Супільне» з посиланням на текст підозри.

Кримінальне провадження за фактом виправдання збройної агресії РФ було відкрито 23 серпня 2022 року. 10 серпня 2023 року Ірині Андросовій повідомили про підозру.

За інформацією слідчих, підозрювану призначили на посаду прокурора Миколаївської окружної прокуратури 15 березня 2021 року. Будучи посадовцем, вона навмисне поширювала російські наративи щодо вторгнення: «нацики, зовнішнє управління, ляльководи з Америки, вісім років бомбардування Донбасу тощо».

«29 березня 2022 року Андросова під час листування в телеграмі з користувачем "Нікітос", ймовірно її сином, написала: "Я сьогодні у храмі з отцем Миколою довго говорила, війну обговорювали. Він розповів, що парафіянка вчора вперше із сестрою зв'язалася з Маріуполя. Єдине, що сказала: те, що з ними робили азовці – це жах», - йдеться у підозрі ДБР.

Жінка у листуванні стверджувала, що Революція Гідності була військовим переворотом, виправдовувала тимчасову окупацію Донецької та Луганської областей, українську владу звинувачувала у недотриманні Мінських домовленостей.

Слідчі ДБР за звинуваченням Офісу Генерального прокурора повідомили про підозру Андросовій за статтею «Виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты