Криминал | 11 Февраля, 2023

Росія перейшла до атаки дронами у вечірній час

Свежие новости: Росія перейшла до атаки дронами у вечірній час

Російські військові почали застосовувати дрони для атак на інфраструктуру України у вечірні години.

Про це в ефірі телемарафону на Суспільному розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"У тому й полягає зміна тактики застосування ударних БПЛА-камікадзе, це іранські "Шахеди-131" та 136, їх маркують як "Герань", "Герань-2". Було вечірнє застосування після 19-ї години, коли вони вилетіли з Азовського моря, зі східного узбережжя, звідки вони зараз зазвичай запускають. Ми бачили такі атаки лише у нічний час", — зазначив він.

Посадовець пояснив, що 10 лютого дрони застосували невдовзі після ракетних обстрілів.

"Вчора ж (10 лютого — ред.) ввечері побачили ми, що після масованих ракетних ударів почали атакувати й у вечірній час. Очевидно, побачили, що уражено, що ні, і вирішили завдати чергових ударів", — зауважив Юрій Ігнат.

При цьому під час вечірньої атаки українські військові збили 20 із 24 дронів. Також протиповітряна оборона знищила російські крилаті ракети Х-101.

"Робота успішна нашої ППО, Повітряних командувань "Схід", "Південь", "Центр" — треба фіксувати ці ураження і БПЛА, і ракет. Ми зараз опублікуємо ще останки ракет знайшли — це Х-101. Бо в Росії дуже сумніваються, що ми їх збиваємо. Тому ми будемо публікувати більше такого відео, знайдених доказів. будемо показувати, що нічого вони своїм ракетним терором не доб’ються", — сказав посадовець.

Він додав, що Україна та українці змогли пристосуватися до нових умов.

"Система наша пошкоджена, але вона вистояла. Українці терплять незручності, але вже пристосувалися. І ми будемо пристосовуватися до зміни їхньої тактики та стратегії. На кожне придумане є контрзахід", — підсумував Юрій Ігнат.

Що відомо про ракетну атаку РФ 10 лютого

Уранці 10 лютого росіяни здійснили масовану атаку по території України. У Києві уламки ракети пошкодили авто та дах приватного будинку, у Хмельницькому виникли перебої з електроенергією після вибуху, у Запоріжжі зафіксували два прильоти, у Харкові восьмеро людей отримали поранення.

Війська РФ здійснили пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс, підтверджують в Міноборони України. Під час атаки дві російські ракети перетнули кордон України і пролетіли над Молдовою та Румунією. Зазначимо, Румунія входить до НАТО.

Внаслідок масованої атаки РФ ракетами і дронами на об‘єкти енергетики 10 лютого є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях, додав міністр.

За даними Генштабу ЗСУ, під час масованого обстрілу 10 лютого Росія випустила по території України 106 ракет, у тому числі 75 крилатих.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости