Криминал | Снигиревка, 12 Февраля, 2023

Двоє жителів Снігурівки погодилися працювати на окупантів в обмін на вигідні посади

Свежие новости: Двоє жителів Снігурівки погодилися працювати на окупантів в обмін на вигідні посади Двоє жителів Снігурівки погодилися працювати на окупантів в обмін на вигідні посади

Двох колаборантів вдалося викрити правоохоронцям. Після початку повномасштабного вторгнення жителі Снігурівки добровільно погодилися співпрацювати з окупаційною владою.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі.

43-річний чоловік та 59-річна жінка отримали за свою роботу адміністративні посади в так званій окупаційній адміністрації. Зокрема, житель Снігурівки очолив «Муниципальное унитарное предприятие «Снигиревский комунальщик», жінка зайняла посаду головного бухгалтера.

За даними слідства, підозрювані під час тимчасової окупації населеного пункту добровільно погодилися на співпрацю з окупантами щодо зайняття запропонованих їм адміністративних посад у псевдооргані окупаційної влади.

Псевдодиректор здійснював прийом на роботу працівників, встановлював графік роботи, проводив наради, надавав вказівки підпорядкованим працівникам щодо надання допомоги представникам зс рф у створенні барикад та перешкод у вигляді траншей та окопів, здійснення ремонту військової техніки рф, а також здійснював розпорядження комунальним майном, яке знаходилось у володінні незаконно створеного підприємства.

Бухгалтерка у свою чергу здійснювала контроль за підготовкою документів нарахування виплат заробітної плати та видачі грошових коштів працівникам підприємства в грошовій валюті рф,  формувала та передавала звітність роботи ввіреного їй відділу.

Наразі готуються необхідні процесуальні документи для оголошення підозрюваних у розшук та подальшого здійснення спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты