Политика | 11 Декабря, 2022

Росія більше не зможе запускати по 100 ракет за один раз: експерт

Свежие новости: Росія більше не зможе запускати по 100 ракет за один раз: експерт

Атаки на авіабази в Росії змусили країну-агресора розосередити своїх бомбардувальників, через що ускладнилося постачання ракет до них. Отже, РФ не зможе влаштовувати масовані ракетні атаки по Україні.

Про це військовий експерт Павло Нарожний розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Росія, звичайно, злякалася і почала ховати свої Ту-195 і Ту-160 від ударів українських дронів. Вони це роблять, щоб розосередити, щоб не було єдиної точки, якою був "Енегельс", "Дягілєво", – пояснив експерт.

"Це дуже сильно б'є за їхньою логістикою, дуже важко доставлятиме ракети до їхніх ракетоносців. Тому вони не зможуть здійснювати такі масовані атаки, тобто за раз до 100 ракет стріляти", - зазначив Нарожний.

Він також назвав атаки на два російські аеродроми досить успішними, незважаючи на пошкодження лише двох бомбардувальників.

"Я думаю, що згодом наші військові відточать свою практику, своє вміння, і ми знищуватимемо 5-10 ракетоносців за одну атаку. Чим більше буде знищено, тим менше буде у росіян можливості по нас стріляти", - сказав експерт.

За його оцінками, навіть за поразки 1-2 російських бомбардувальників за одну атаку, за кілька місяців вдасться знищити 30-40% флоту стратегічної авіації РФ.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости