Политика | 27 Марта, 2023

Путін утримується від того, щоб йти ва-банк у війні проти України

Свежие новости: Путін утримується від того, щоб йти ва-банк у війні проти України

Президент Росії Володимир Путін утримується від того, щоб йти ва-банк у війні проти України. Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни.

"Не факт, що Путін продовжуватиме боротися, хоч би чого це коштувало, до самої своєї смерті. Він демонстративно і на диво утримувався від того, щоб йти ва-банк у цій війні від самого її початку", — йдеться у звіті.

За словами аналітиків, можна не брати до уваги нездатність Путіна повністю мобілізувати та підготувати свої війська перед вторгненням, бо він явно вірив, що українці не будуть чи не зможуть воювати.

"Він не взяв до уваги безліч моментів, коли перехід до повнішої мобілізації став необхідний, відкладав рішення про проведення навіть часткової мобілізації занадто довго, з погляду Росії, і навіть коли він приймав такі рішення, прагнув обмежити їх вплив на російське суспільство та економіку", — зазначили в Інституті.

В ISW наголосили, що крім сталіністської риторики Путіна, він продемонстрував "помітне занепокоєння щодо небезпеки зайти надто далеко" та створити загрозу стабільності свого режиму.

"Україна та Захід жодним чином не повинні розраховувати на те, що Путін зламає волю, але й не повинні виключати можливості того, що в якийсь момент він може вирішити, що витрати та ризики продовження боротьби більше не виправдовуються потенційними вигодами", — йдеться у звіті.

Однак, за словами, аналітиків, Путін зараз не ставить на стіл переговорів жодних умов, крім повного успіху Росії.

Він не вживає військових заходів, які були б розсудливими, якби він серйозно ставився до пошуку якогось нестандартного або компромісного врегулювання шляхом переговорів. Нинішні лінії фронту створили б дуже сприятливі умови для поновлення російського вторгнення, якби Путін запропонував прийняти їх як межу припинення вогню, але він явно не бажає цього робити", — зазначили в ISW.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости