Политика | 6 Сентября, 2022

Проросійську «Партію Шарія» остаточно заборонили в Україні

Свежие новости: Проросійську «Партію Шарія» остаточно заборонили в Україні

У вівторок, 6 вересня, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної сили Партія Шарія і таким чином остаточно заборонив її діяльність в Україні.

Про це повідомляє СБУ.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної сили «Партія Шарія» і таким чином остаточно заборонив її діяльність у нашій країні.

Зазначається, що таке рішення суд ухвалив сьогодні в рамках реагування СБУ у відповідь на загрози національній безпеці та на підставі указу Президента та рішення РНБО.

Причинами для заборони партії стали матеріали СБУ про причетність лідера та провідних функціонерів «Парті та Шарія» до:

- дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні;
- поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету та територіальної цілісності України;
- підриву державної безпеки;
- пропаганди війни, насильства за умов військової агресії Росії.

Нагадаємо, як травні в Іспанії було затримано проросійського блогера Анатолія Шарія , якого СБУ підозрює в державній зраді, зокрема, в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:

- статті 111 (державна зрада)
- статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

За матеріалами цього виробництва ініційовано питання щодо екстрадиції Шарія до України.

У СБУ додали, що на думку слідчих, Шарій здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення російських структур.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты