Политика | 6 Сентября, 2022

Українським морякам дозволили виїжджати за кордон на роботу

Свежие новости: Українським морякам дозволили виїжджати за кордон на роботу

Уряд опублікував ухвалу, яка дозволяє українським морякам перетинати кордон для роботи на судні – термін перебування за межами України обмежений терміном дії контракту.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби, ухвала уряду від 02 вересня 2022 року №992, передає «ЄП».

«У разі запровадження на території України військового стану громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років мають право перетинати державний кордон України, якщо вони прямують для роботи на морських судах, судах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден або для проходження практичної підготовки на судах», – сказано у постанові.

Йдеться про три категорії моряків:

- курсанти навчальних закладів для проходження практичної підготовки на судні під українським чи іноземним прапором;

- Моряки, що прямують до роботи у складі екіпажів суден, що здійснюють рейси до/з морських портів України. Наразі це стосується лише екіпажів, які задіяні в експорті української агропродукції в рамках «зернової ініціативи».

- Інші українські моряки – найчисленніша група, яка йде за кордон для роботи на морських судах, судах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден.

Моряки можуть скористатися дозволом, якщо вони здобули відповідну освіту та кваліфікацію до 24 лютого 2022 року, або завершили навчання у період військового стану.

Для отримання дозволу на перетин кордону вони мають надати необхідні документи. Для всіх категорій це насамперед посвідчення особи моряка.

Далі, залежно від категорій, пакет документів змінюється. Курсанти мають надати довідку від навчального закладу та військово-облікові документи, моряки « зернової ініціативи » – судову роль та підтвердження від Адміністрації судноплавства про отримання копій освітніх та кваліфікаційних документів.

Також більшість моряків мають подати, окрім підтвердження від Адміністрації, військово-облікові документи з відповідними позначками військкомату.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты