Политика | Николаев, 5 Сентября, 2022

Голова Червоного Хреста після візиту до Миколаєва: «Мешканці живуть у стражданні та страху перед наступним снарядом»

Свежие новости: Голова Червоного Хреста після візиту до Миколаєва: «Мешканці живуть у стражданні та страху перед наступним снарядом»

Директор МКЧХ  (Міжнародного комітету Червого Хреста) Роберт Мардіні після повернення з Миколаєва наголосив, що російська армія винна у найбільших проблемах, з яким стикається місто — відсутністю питної води і регулярних обстрілах цивільних.

Про це пише портал RTS.

Голова гуманітарної організації заявив, що «мешканці міста живуть у стражданні та страху перед наступним снарядом»

—  У місті все ще залишаються 250 тисяч людей із 500 тисяч. Багато з них виїхали, оскільки в сусдньому регіоні посилюються бої. Наші бригади парамедиків також евакуюють уразливих людей, — зауважив гендиректор МКЧХ.

Мардіні додав, що чим ближче лінія фронта, тим більше погіршується ситуація.

— Є міста, де постійно лунають сирени, де ведуть мінометний вогонь, ракети, б’ють по житлових кварталах, лікарнях, школах, —  пояснив він.

Керівник комітету також нагадав, що у Миколаєві доступ до питної води залишається обмеженим через пошкодження водопостачання з Херсону, у чому винна російська армія.

— Ми запровадили альтернативну, тимчасову систему. Ми наполегливо працюємо над очищенням води, видаленням солі та роздачею її населенню, — підсумував Роберт Мардіні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости