Политика | Николаев, 4 Октября, 2023

Президент Зеленський удостоїв звання «Герой України» підполковника миколаївської 36-ї бригади

Свежие новости: Президент Зеленський удостоїв звання «Герой України» підполковника миколаївської 36-ї бригади

Указом Президента України від 29 вересня 2023 року №645/2023 подвиг командира самохідно-артилерійського дивізіону 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського підполковника Володимира Торшина відзначено найвищою державною нагородою – Герой України (посмертно).

Про це повідомили в бригаді.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації під його безпосереднім керівництвом самохідно-артилерійський дивізіон забезпечив належну вогневу підтримку позицій підрозділів морської піхоти, які виконували бойові завдання на передових позиціях.

"Під час боїв у місті Маріуполь особисто здійснював управління веденням вогню підпорядкованим підрозділом, тільки завдяки високій майстерності командира особовий склад дивізіону організовано здійснював ураження противника в складних та не притаманних для цього умовах міського бою. Постійна недостатність боєприпасів не зменшувала ефективність застосування самохідно-артилерійського дивізіону. Навіть в умовах повного оточення особовий склад дивізіону під особистим керівництвом офіцера вів бойові дії в безпосередньому зіткненні з ворогом. Офіцер до останніх хвилин життя керував обороною ввіреного йому сектора, даючи гідну відсіч загарбникам української землі", - йде мова у повідомленні.

У бригаді додали, що вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність, Володимир Торшин загинув 22 березня 2022 року в місті Маріуполі, отримавши поранення несумісне з життям внаслідок авіаудару і артилерійського обстрілу.

"Володимир Володимирович Торшин був справжнім морським піхотинцем і віддав у боротьбі за Україну найдорожче, що є у людини. Він воював зі знанням справи, мав високий авторитет та повагу серед побратимів. Нехай пам'ять про Героя буде завжди з нами, а його відданість та мужність будуть прикладом для нас всіх!" - додали в 36-й ОБрМП.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости