Криминал | Николаев, 13 Мая, 2018

Правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні злочину та затримали громадянина Грузії у порядку ст. 208 КПК

Свежие новости: Правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні злочину та затримали громадянина Грузії у порядку ст. 208 КПК

Сьогодні, 12 травня, слідчими Заводського відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури оголошено про підозру у скоєнні злочину 44-річному громадянину Грузії. Чоловік обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка, поєднана із проникненням у житло», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років. Він затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Щодо інших учасників, двох чоловіків, також громадян Грузії, які були разом із затриманим одразу після скоєння злочину, то затримання їх без порушення чинного законодавства на теперішній час не вбачалось можливим. Тому наразі правоохоронцями у тісній співпраці с місцевою прокуратурою проводяться слідчі дії, збирається доказова база, встановлюється їхня причетність, аби найближчим часом вирішити питання про притягнення їх до відповідальності згідно з нормами та вимогами закону. 

Нагадаємо, повідомлялось, що вчора, 11 травня, під час проведення оперативних дій у співробітників поліції викликали обґрунтовану підозру у скоєнні злочину група громадян, серед яких був чоловік, який має статус підсудного та за рішенням суду має міру запобіжного заходу, не пов’язану з обмеженням волі. На появу правоохоронців один з чоловіків відреагував спробою втечі та наніс тілесні ушкодження поліцейському. Після вчинення опору поліцейський застосував зброю та зупинив зловмисника пострілом у м’які тканини ноги. У трьох чоловіків та однієї жінки при собі були речі з місць скоєння квартирної крадіжки. За напад на поліцейського розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України («Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень»), що карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. А також за ч. 3 ст. 185 ККУ «Крадіжка». Заявник впізнав своє викрадене майно, яке вдалось повернути завдяки рішучим діям правоохоронців.



Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты