Криминал | Первомайск, 13 Мая, 2018

Первомайські дільничні викрили зловмисника, який вдома зберігав дві гранати та 51 патрон

Свежие новости: Первомайські дільничні викрили зловмисника, який вдома зберігав дві гранати та 51 патрон

Дільничними офіцерами поліції Первомайського відділу поліції від співробітників Первомайського відділення СБУ в Миколаївській області була отримана інформація про те, що 23-річний місцевий мешканець за місцем свого проживання зберігає вибухівку та боєприпаси.

Про це повідомляє Первомайський відділ поліції ГУНП Миколаївської області.

Для перевірки отриманої інформації дільничні офіцери приїхали додому до правопорушника. Спілкуючись з чоловіком, поліцейські роз’яснили йому, що відповідно до вимог чинного  законодавства за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами настає кримінальна відповідальність, яка передбачає покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Дізнавшись про вірогідність бути ув’язненим, домовласник зізнався правоохоронцям у незаконному зберіганні боєприпасів. 

Зі слів правопорушника стало відомо, що в період з 2014 по 2017 рік він по контракту проходив службу в лавах Збройних Сил України, та весь час перебував у зоні проведення антитерористичної операції. У 2017 році він, звільнившись зі ЗСУ та повертаючись додому, вирішив про «всяк випадок» привезти із собою декілька боєприпасів, які він зберігав на горищі будинку за місцем свого проживання.

На підтвердження своїх слів чоловік добровільно видав правоохоронцям гранати Ф-1 і РГД-5 та два запали до них, 36 патронів калібру 5,45 мм та 15 патронів калібру 7,62 мм.

Вилучивши боєприпаси, поліцейські направили їх до Миколаївського НДЕКЦ МВС України для проведення дослідження.

Слідчими Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області інформація за вказаним фактом була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 263 КК України та розпочато розслідування. Наразі призначено проведення відповідних експертиз, очікується на висновки фахівців, за результатами яких буде прийнято законне рішення. Слідчі дії тривають.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты