Политика | Николаев, 31 Июля, 2018

Позов прокуратури про визнання нечинним рішення обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональної задоволено

Свежие новости: Позов прокуратури про визнання нечинним рішення обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональної задоволено

Миколаївським окружним адміністративним судом задоволено позов першого заступника прокурора Миколаївської області про визнання  протиправним та нечинним рішення Миколаївської обласної ради від 07.09.2012 №4 «Про реалізацію вимог Закону України «Про засади державної мовної політики» у Миколаївській області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Так, оспорюваним рішенням обласної ради у 2012 році з метою реалізації Закону України «Про засади державної мовної політики» визнано, що на території Миколаївської області поряд з українською мовою як державною діє російська мова як регіональна та до неї застосуються заходи, спрямовані на використання регіональних мов.

Водночас, Конституційним судом України у лютому поточного року вказаний закон визнано таким, що не відповідає Конституції України. Рішення та висновки, ухвалені Конституційним Судом України, є обов’язковими та остаточними.

Відповідно до ст. 10 Конституції України, державною мовою в Україні є українська мова.

Оскільки обласною радою самостійно не вживались заходи до приведення рішення у відповідність з чинним законодавством, перший заступник прокурора області звернувся до суду з позовом про визнання нечинним рішення обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональної.

Суд погодився з доводами прокурора, визнавши протиправним та нечинним рішення Миколаївської обласної ради. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты