Политика | 2 Декабря, 2022

Посольства України вже 17 разів отримали листи з вибухівкою або очима тварин, – Кулеба

Свежие новости: Посольства України вже 17 разів отримали листи з вибухівкою або очима тварин, – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що було 17 випадків отримання посольствами листів-бомб або листів, які містять частини тварин, наприклад, очі корів і свиней.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

- Ця кампанія спрямована на те, щоб посіяти страх і залякати українських дипломатів, - сказав Кулеба.

Телеканалу повідомив, що його кореспонденту в Києві було показано зображення одного з листів, що містить, за словами офіційних осіб, очне яблуко свині всередині м'якого конверта.

- Усе почалося з вибуху в посольстві України в Іспанії. Але те, що послідувало за цим вибухом, було більш дивним і, я б навіть сказав, хворим, - сказав Кулеба.

На запитання, хто, на його думку, стоїть за цими листами, міністр відповів:

- Я відчуваю спокусу одразу назвати Росію, тому що насамперед потрібно відповісти на запитання, кому це вигідно? Можливо, цей терор - відповідь Росії на дипломатичний жах, який ми створили для Росії на міжнародній арені, і таким чином вони намагаються дати відсіч, програючи реальні дипломатичні битви одну за одною, - сказав він.

Кулеба додав, що, на його думку, росія або несе пряму відповідальність, або хтось, «хто симпатизує і намагається посіяти страх».

- Висновок зроблять слідчі, але я думаю, що ці дві версії мають найбільший сенс, - сказав він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты