Политика | 20 Ноября, 2023

Полковник армії Естонії оцінив поступ ЗСУ

Свежие новости: Полковник армії Естонії оцінив поступ ЗСУ

Збройні сили України продовжують операції на лівому березі Херсонщини, змушуючи росіян залишати свої позиції. За словами заступника голови оперативного підрозділу штабу армії Естонії полковника Янно Мярка, протягом місяця ЗСУ успішно розширили плацдарми на лівому березі Дніпра.

«На сьогодні це близько 30 кілометрів на північний схід від Херсона, два-три кілометри через Дніпро та до чотирьох кілометрів через Дніпро, у 15 кілометрах на південний схід від Херсона», - сказав він.

Мярк також додав, що головна мета операції Сил оборони України – це змусити окупаційні сили Росії відступити на відстань, достатню для того, щоб їхні артилерійські системи більше не могли досягати Херсона та прилеглих населених пунктів.

«Ефективна дальність вогню 152-мм артсистем, які переважно використовуються російськими військами, становить 25 кілометрів», - пояснив полковник.

Війська РФ роблять значні зусилля, щоб не допустити розширення плацдармів ЗСУ на лівому березі річки Дніпро та перекидання туди додаткових сил. За словами заступника голови оперативного підрозділу штабу армії Естонії, росіяни зазнали дуже великих втрат на цьому напрямку.

«Втрати за чотири тижні (на цій ділянці, - прим. ред.) оцінюються приблизно у 3500 російських солдатів – як пораненими, так і вбитими. Це змусило російське командування перекинути в цей район частини з інших фронтів», - додав полковник.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты