Криминал | Николаев, 10 Сентября, 2024

Поліція розкрила деталі затримання чоловіка у Миколаєві

Свежие новости: Поліція розкрила деталі затримання чоловіка у Миколаєві

Поліція розкрила деталі затримання чоловіка 67-річного чоловіка, підозрюваного у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Про це повідомляє ГУ поліції в Миколаївській області.

За інформацією слідства, затриманий запропонував своєму знайомому, який є військовозобов’язаним, організувати документи для зняття з військового обліку та дозволити вільне пересування по країнах Європейського Союзу за 12 000 доларів США.

"Умовою було спершу надати всю вказану суму для початку оформлення документів. Та нібито упродовж двох тижнів він організує супроводження клієнта до Умані, де той очікуватиме формування групи осіб для подальшого спільного перетину державного кордону України. Також у вказаному місті йому нібито і повинні були надати необхідні документи", - розповіли в поліції.

Під час обшуку у затриманого поліцейські вилучили понад 4000 доларів США, 3000 гривень, мобільні телефони та автомобіль. Крім того, у транспортному засобі були виявлені набої до рушниці і кейс з-під зброї, хоча інформації про наявність зброї всередині не надано.

"Затриманому слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України, а саме: незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів. Підозрюваному загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - заявили в поліції.

Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 514 000 гривень. Досудове розслідування триває.

Злочинну діяльність викрито завдяки спільним зусиллям слідчих обласного главку поліції та співробітників регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты