Политика | 9 Декабря, 2023

Погані погодні умови заважають військам використовувати дрони

Свежие новости: Погані погодні умови заважають військам використовувати дрони

ЗСУ продовжують вести наступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському напрямках та на лівому березі Херсонської області. Стверджується, що погані погодні умови заважають як російським, так і українським силам використати розвідувальні дрони.

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни  (ISW).

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили атаки російських військ на Куп'янському напрямку в районі Сіньківки та Іванівки та на Лиманському напрямку в районі Спірного та Тернів.

Представник командування Сухопутних військ України підполковник Володимир Фітьо заявив, що російські війська атакують також біля Веселого (31 км на південь від Кремінної).

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська активізували наступальні дії на лиманському напрямі. Він розповів, що частини російського 283-го мотострілецького полку безуспішно наступали на схід від Тернів, а частини 228-го полку безуспішно атакували між Дібровою та Кузьміним.

Російські джерела стверджували, що українські сили наступали на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 8 грудня. Зокрема, біля Сіньківки, Ямполівки та озера Лиман.

 

 

Бої у Донецькій області

8 грудня Генштаб ЗСУ штаб повідомив, що українські війська продовжували наступальні операції на південь від Бахмута. Міністерство оборони (МО) Росії заявило, що українські війська атакували в районі Кліщіївки.

Російські війська проводили наступальні операції поблизу Бахмута, але не здійснили жодних підтверджених поступів 8 грудня. Український Генштаб повідомив, що російські сили безуспішно атакували поблизу Богданівки, Івановського, Кліщіївки та Андріївки.

Опубліковані геолокаційні кадри показують, що російські війська нібито просунулися до очисних споруд на південь від Красногорівки (5 км на північний захід від Авдіївки).

Російські джерела стверджували, що 7 та 8 грудня війська РФ нібито просунулися у напрямку Новокалинового, до околиць Авдіївського коксохімічного заводу та у промисловій зоні.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували на схід від Новобахмутівки; на південь від Тоненького; поблизу Степового, Авдіївки та Первомайського.

Російські блогери стверджували, що війська РФ також атакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу та поблизу Очеретиного, Новокалинового, Північного.

Російське джерело стверджує, що складні погодні умови уповільнили темпи російських та українських операцій під Авдіївкою.

Спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського спрямування України Олександр Штупун заявив, що на Авдіївському напрямку воюють понад 40 тисяч російських військ і що окупанти передислокують резерви підрозділів "Шторм-Z" та мобілізований особовий склад, якому не вистачає підготовки та продовольства, щоб надолужити втрати.

Російські війська вели наступальні операції на захід і на південний захід від міста Донецька, але не робили жодних заявлених чи підтверджених поступів 8 грудня.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Красногорівки, Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки.

Російські джерела стверджували, що війська РФ не повністю контролюють Мар'їнку і що у північно-західній частині населеного пункту продовжуються бої.

 

"Південна вісь"

У Генштабі України повідомили, що російські війська не робили наземних ударів у районі кордону Донецько-Запорізької областей.

8 грудня українські війська продовжували наступальні операції у західній частині Запорізької області. Російські джерела стверджували, що російські сили нібито відбили українські атаки поблизу Роботино, на захід від Вербового та на захід від Новофедорівки. Міноборони РФ повідомило про українські атаки поблизу Нестерянки та Успенівки.

Стверджується, що погані погодні умови заважають як російським, так і українським силам використовувати великі розвідувальні безпілотники та досягати значного прогресу.

Геолокаційні кадри, опубліковані 7 грудня, показують, що російські війська нібито просувалися на південь від Роботино у напрямку Новопрокопки.

Генштаб ЗСУ повідомив 8 грудня, що українські сили відбили російські наземні атаки поблизу Роботино та на захід від Вербового. Машовець заявив, що російські війська користуються скороченими темпами українських наступальних дій у Запорізькій області для реорганізації угруповання сил та створення оперативних резервів, але зазначив, що окупанти не можуть виділити значних ресурсів на ці резерви.

8 грудня українські війська продовжили наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські блогери стверджували, що продовжуються бої у Кринках і що українські війська посилили темп бойових дій.

Російський військор стверджував, що війська РФ змінили тактику оборони на східному березі Херсонської області і тепер намагаються виснажити українських військових потужними авіаційними та артилерійськими ударами.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты