Политика | 20 Февраля, 2023

Подробиці візита президента Байдена до Києва

Свежие новости: Подробиці візита президента Байдена до Києва

Візит президента США Джо Байдена до Києва, який до останнього тримали в таємниці, став виявом особливої підтримки Америки щодо України у річницю повномасштабного російського вторгнення. Американський лідер пообіцяв новий пакет озброєнь та нові санкції, а його український колега Володимир Зеленський закликав дати Україні ще більше зброї, в тому числі далекобійної.

Під час візиту президенти зустрілися тет-а-тет та в розширеному форматі у Маріїнському палаці, вони також на честь Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні відвідали Михайлівський монастир та пройшлися площею попри те, що в цей час в столиці оголосили повітряну тривогу.

Поїздку Байдена до Києва тримали в секреті до останнього. Очікувалося, що він відвідає Польщу 20-22 лютого, а в Україну не поїде через безпекові ризики.

Усі переміщення американського президента супроводжувалися суворими заходами безпеки. З самого ранку правоохоронці перекрили центр Києва. А гостей навколишніх готелів і мешканців попросили не відкривати вікон.

Як повідомляє Associated Press, радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван сказав журналістам, що Білий дім повідомив Москву про візит Байдена в Україну незадовго до його від'їзду з Вашингтона. Це зробили, щоб уникнути будь-яких інцидентів, які потенційно можуть призвести до прямого конфлікту двох ядерних держав.

Хоча це не завадило Росії підняти літак у Білорусі, що призвело до оголошення тривоги.

Це перший візит американського президента до України не лише з часу війни, а й за останні 15 років.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости