Криминал | Николаев, 1 Февраля, 2023

По угоді з прокурором жительці Миколаївщини дали умовний термін за пропаганду окупантів

Свежие новости: По угоді з прокурором жительці Миколаївщини дали умовний термін за пропаганду окупантів

Суд по угоді з прокуратурою призначив три роки іспитового терміну уродженці Миколаєва Анні П. за пропаганду окупантів.

Про це йдеться у вироку Добровеличківського районного суду Кіровоградської області.

Як повідомлялося, 20-річної дівчина проживала Березнегуватському районі, який вже довгий час знаходиться під постійними обстрілами російських окупантів і публікувала в Instagram відео про підтримку загарбників.

З нею зв’язалась особа, яка представилась представником силових органів рф, та просила за гроші надати інформацію про розміщення ЗСУ. Дівчина сказала, що не може дати точні координати військовослужбовців, але назвала певне місце і приблизну кількість військовослужбовців там.

Також на одному із відео вона повторювала багато разів «слава расіі», на іншому вихваляла президента рф владіміра путіна, який начебто «поднял страну с колєн». Ще Анна П. намалювала помадою собі на лобі літеру «Z», що використовується військами держави-агресора для ідентифікації власних сил, та опублікувала у соцмережі.

Дії дівчини кваліфікували за частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України («Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників»).

У серпні фігурантка уклала з прокурором угоду про визнання винуватості у скоєнні злочину. Сторони узгодили покарання – три роки позбавлення волі без конфіскації майна і з одночасним звільненням від в’язниці з призначенням іспитового терміну.

Суд узгодив цю угоду і призначив обумовлене покарання. Також Анна П. повинна заплатити державі 500 гривень за залучення спеціаліста.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости