Криминал | 1 Февраля, 2023

Екс-президенту "Мотор Січі" оголосили нову підозру. Цього разу за співпрацю з "ДНР"

Свежие новости: Екс-президенту

Прокурора оголосила нову підозру колишньому президенту АТ "Мотор Січ" В'ячеславу Богуслаєву. Цього разу за співпрацю з терористами "ДНР".

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Як встановило слідство, в грудні 2017 року підозрюваний організував господарську діяльність відокремленого підрозділу - Сніжнянський машинобудівний завод ПАТ "Мотор Січ" на тимчасово окупованій території в м. Сніжне Донецької області.

"Своїми діями він сприяв діяльності терористичної організації "ДНР". Сплачував на її користь так звані "податки" та "митні платежі". Вони використовувалися у тому числі для насильницької зміни меж території та кордону України і вчинення терористичних актів", - повідомили в прокуратурі.

При цьому, як розповіли правоохоронці, для прикриття схеми Богуслаєв використовував підконтрольні комерційні структури, зареєстровані в іноземній юрисдикції.

Так, АТ "Мотор Січ" через зарубіжні компанії поставляла сировину у виді заготівок на Сніжнянський машинобудівний завод та отримувала з нього виготовлені запчастини для авіаційних двигунів виробництва АТ "Мотор Січ".

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора колишньому президенту АТ "Мотор Січ" повідомлено про нову підозру - сприяння діяльності терористичної організації "ДНР" (ст. 258‑3 КК України)", - заявили в офісі генпрокурора.

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты