Политика | Снигиревка, 13 Ноября, 2022

Після звільнення Снігурівки ДБР розшукує екс-поліцейського, якого підозрюють у співпраці з окупантами

Свежие новости: Після звільнення Снігурівки ДБР розшукує екс-поліцейського, якого підозрюють у співпраці з окупантами

Територіальне управління ГБР, розташоване у місті Миколаєві, після звільнення Снігурівки розшукує колаборанта, який запрошував правоохоронців приїхати до нього додому та вручити підозру. 

Про це йде мова у повідомленні ДБР.

Повідомляється, що працівники ДБР спільно з іншими правоохоронцями розпочали активні стабілізаційні заходи у звільненому Херсоні та на звільнених територіях Миколаївської та Херсонської областей.

«Переважна більшість колаборантів та зрадників з-поміж чиновників та правоохоронців працівникам Бюро добре відомі. До речі, нещодавно один з колаборантів зі Снігурівки запрошував працівників ДБР особисто передати йому повідомлення про підозру. Працівники ДБР вже розшукують зрадника, аби виконати його прохання», - йде мова у повідомленні.

Ймовірно, мова йде про Ігоря Калачова, який раніше обіймав посаду начальника сектора реагування патрульної поліції у Снігурівці. Він після окупації населеного пункту разом із російськими військовослужбовцями здійснював об'їзд своїх колег. Після цього його звільнили з поліції, і він став фігурантом кримінального провадження.

Калачов так і не залишав Снігурівку, тому його викликали на слідчі заходи та вручали підозру заочно. Зокрема, повістку та повідомлення про підозру публікували на сайті Офісу Генпрокурора та в газеті Кабміну «Урядовий кур'єр».

Сам Калачов в одному із своїх відео заявляв, що знаходиться вдома на окупованій території, і він абсолютно не розуміє, чому його оголошено в розшук, якщо і номер телефону, і його адресу слідчі знають.

- Чому ви до мене не приїхали, а мене змушуєте їхати до вас? Ви дороги не знаєте? Тобто я маю ризикувати своїм життям і своєю родиною, щоб приїхати? А ви, значить, боїтесь, - звертався тоді він до спіробітників ДБР.

Матеріали щодо Калачова виділили в окреме кримінальне провадження, яке почали проводити у рамках спеціального досудового розслідування. Наразі його судят заочно у Бобринецькому районному суді Кіровоградської області. 

Також в ДБР додали, що свіробітники бюро вже працюють у Херсоні.

«ДБР закликає всіх, хто має інформацію про колаборантів та зрадників, повідомляти про це на спеціальну телефонну лінію ДБР: (044) 300 27 07. Разом ми вичистимо нашу землю не тільки від окупантів, а й від тих, хто зрадив нашу державу», - додали у відомстві.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости