Политика | Вознесенск, 4 Января, 2018

Пілотна кампанія з виявлення не задекларованої праці

Свежие новости: Пілотна кампанія з виявлення не задекларованої праці

Міжнародна організація праці (МОП), Європейський союз привертають увагу до проблеми неформальної економіки і незадекларованої праці, що на сьогоднішній день є однією з найпотужніших перешкод для країни у забезпеченні гідної праці і більш високих темпів економічного зростання. Боротьба за істотне скорочення й обмеження нелегальної зайнятості – один з пріоритетних напрямів державної політики, адже функціонування «тіньової» зайнятості чинить істотний вплив на всі аспекти соціально-економічної діяльності країни.

Про це повідомив Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради.

У рамках проекту МОП «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу» в окремих областях країни проводиться пілотна кампанія з виявлення неоформленої праці.

Ціль проекту – не лише виявити факти «тіньової» зайнятості, але й з’ясувати причини, що її зумовлюють.

Основними завданнями пілотної кампанії з виявлення незадекларованої праці є:

У м. Вознесенську одним із пріоритетних напрямків у подоланні незадекларованої праці є проведення рейдів робочої групи з легалізації трудових відносин, за результатами виявлених порушень стосовно оформлення підприємницької діяльності направляються матеріали до Вознесенського відділу поліції ГУНП в Миколаївській обл., Очаківської ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області, Головного управління ДФС у Миколаївській обл., стосовно використання праці неоформлених осіб проводяться інспекційні відвідування.

Нагадуємо, що на підставі прийняття закону «Про державний бюджет України на 2018 рік», встановлено підвищення заробітної плати з 1 січня 3723 грн., тому змінено штрафні санкції за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, а саме:

від 510 грн. до 1700 гр., ( ч.3 ст. 41 КУпАП) при притягненні до адміністративно відповідальності;

111690 грн. ( абз.2 ч2 ст.265 КЗпПУ) при притягненні до фінансової відповідальності.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты