Культура | Вознесенск, 19 Марта, 2018

Переможці обласного огляду ансамблів народних інструментів «VOLTA»

Свежие новости: Переможці обласного огляду ансамблів народних інструментів «VOLTA»

17 березня у Миколаївському коледжі культури і мистецтв відбувся обласний огляд малих форм ансамблів народних інструментів «VOLTA». 37 виконавців з Арбузинського, Братського, Баштанського, Березнегуватського, Веселинівського, Первомайського, Вітовського, Снігурівського та Новоодеського районів, Благодатненської та Шевченківської об’єднаних територіальних громад, а також міст Миколаїв, Вознесенськ та Очаків взяли участь у справжньому святі музики.

Про це повідомляється на офіційному сайті м. Вознесенськ.

Виконавцям малих форм і солістам-інструменталістам ансамблів народних інструментів області  було надано можливість проявити свої кращі творчі можливості. Назву огляду увінчав музичний термін «Вольта», що символізує системність світу мистецтва музики. Огляд проводиться з метою збереження і відродження традиційних видів української національної культури, вдосконалення виконавської майстерності ансамблів малих форм та окремих виконавців, збагачення репертуару високохудожніми творами.

За умовами заходу конкурсанти демонстрували два різнохарактерні твори народної та сучасної музики українських і зарубіжних композиторів. Варіації на теми українських народних пісень, фрагменти з класичних творів відомих композиторів, вальси, романси та балади чарували неповторними музичними переливами усіх, хто завітав на свято справжнього мистецтва.  Виступи учасників оцінювали провідні фахівці Миколаївщини на чолі з викладачем-методистом Ольгою Комінарець.

Гран – прі конкурсу в номінації «Ансамблі» здобув  Народний оркестр народних інструментів Вознесенського міського будинку культури, керівник Юрій Удот

І місце в номінації «Солісти» отримав Роман Довганюк

ІІ місце -  Швець Степан

Вітаючи учасників заходу, директор  обласного центру народної творчості, Наталія Баштова подякувала аматорам Миколаївщини за любов до музики, за активність і бажання підкорювати нові обрії. А член журі, заслужений артист України Іван Обревко підкреслив, що справжні самородки проявляють свої таланти саме на таких заходах. Фахівець окремо відмітив віртуозні виступи Народного оркестру народних інструментів Вознесенського міського будинку культури.

Висловлюємо подяку за допомогу в організації участі в конкурсі В.Д. Лукову та батькам учасників конкурсу.

Свято музики вдалося на славу!

Вітаємо переможців і бажаємо творчої наснаги надалі!

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости