Культура | Вознесенск, 19 Марта, 2018

Вознесенськ. Відкриття виставки «Нео-каліграфія» в музеї Є.А.Кібріка

Свежие новости: Вознесенськ. Відкриття виставки «Нео-каліграфія» в музеї Є.А.Кібріка

16 березня в Вознесенському художньому музеї Є.А.Кібріка відкрито виставку „Нео-каліграфія”, автором якої є Богдан Пархоменко.

Міській голова Луков В.Д. привітав присутніх з відкриттям, незвичайної для нашого краю, виставки та побажав успіху і творчих здобутків організаторам і гостям музею. Юні скрипалі Дитячої музичної школи та Школи мистецтв, під керівництвом викладача Комісарової Н.Т., подарували присутнім чарівні мелодії.

Зиновьєва Галина Юріївна, директор Миколаївського просвітницького товариства японської культури «Татікадзе», познайомила присутніх з творами Б.Пархоменка - молодого українського каліграфа, який постійно проживає в Японії і докладає зусиль для популяризації японської культури в Україні.

Виставка RAIRYU (Богдана Пархоменка) складається з 2-х проектів:

1. «Слово року України» - подібно до того, як «Ієрогліф року» в Японії. Це слово, що підводить підсумки року громадського життя країни. В 2016 в Україні було обрано слово «надія», слово 2017 року - «подолання».

2. Проект «Нео-каліграфія» RAIRYU – побажання удачі і щастя, процвітання та перемог оформлені та виконані у новому авторському стилі.

RAIRYU – побажання удачі і щастя, процвітання та перемог оформлені та виконані у новому авторському стилі.

RAIRYU присвятив свою виставку пам’яті вчителя, видатного японського каліграфа Морімото Рюсеки, твори якого експонували у музеях у різних містах України декілька років тому. Твори Морімото Pюсекі були оцінені знавцями мистецтва більше ніж у 20-ти країнах світу, у тому числі Бразилії, Франції, Німеччині, Росії, Україні та ін. Рюсекі Морімото – художник-каліграф, директор каліграфічної школи (Хокушин), видатний член державної Російської академії мистецтв, лауреат урядової нагороди Бразилії, кавалер ордену Грандкру, лауреат Державної премії Киргистану, Член журі Каліграфічної виставки (Майнічі).

Мистецтвознавці порівнюють твори Морімото Рюсекі до творчості Пікассо і Шагала.

Стиль RAIRYU, як і стиль Морімото Рюсекі, базується на канонах класичної японської каліграфії, втілює свободу думки та дії, імпровізації та втілення потаємних бажань. У творах, які експонуються, поєднуються майстерність та інноваційні дизайнерські ідеї, які наближають сучасну японську каліграфію до європейського глядача. Це не абстракція, а реальні слова, виконані у креативному стилі із заснуванням оригінальних матеріалів та авторської техніки оформлення.

Організаторами виставки виступили RAIRYUProject, Миколаївське просвітницьке товариство японської культури «Татікадзе», Вознесенський художній музей Є.А.Кібріка, відділ культури та спорту Вознесенської міської ради.

Виставка працюватиме з 16 березня 2018 року за адресою: м. Вознесенськ, вул. Соборності, 14. Телефони для довідок: +38 0513 44 55 07, +38 0513 44 25 49

Бажаємо приємного перегляду!

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости