Политика | 30 Ноября, 2023

Пентагон переніс передачу Україні далекобійних GLSDB, - ЗМІ

Свежие новости: Пентагон переніс передачу Україні далекобійних GLSDB, - ЗМІ

США переносять на першу половину 2024 року передачу Україні першої великої партії реактивних бомб малого діаметра наземного базування (GLSDB), адаптованих для ударів на дальність близько 160 км.

Про це повідомляє інформагентство Reuters.

"Люди, знайомі з поточними термінами, кажуть, що доставка в США компанією Boeing, генеральним підрядником GLSDB відбудеться наприкінці грудня, після чого пройдуть кілька місяців випробувань перед відправкою в Україну", - йдеться у повідомленні.

Представник Пентагону повідомив, що у відомстві чекають "надання цієї ключової можливості на початку 2024 року після успішної перевірки". Це означає, що планується ще один термін випробувань.

Контракт про початок виробництва GLSDB було підписано у березні. Для виробництва були необхідні матеріали, надані державою, тому підписання договору обмежило його початок.

GLSDB – далекобійна крилата бомба здатна вразити ціль на відстані 150 кілометрів. Снаряд – експериментальний гібрид, що поєднує авіаційну бомбу малого діаметра GBU-39 з ракетним двигуном від реактивного снаряда M26.

GLSDB виробляється спільно шведськими компаніями SAAB AB (SAABb.ST) та Boeing Co (BA.N).

Озброєння придатне для використання в будь-яких погодних умовах та може використовуватись проти бронетехніки.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты