Общество | 8 Октября, 2023

Пенсійний фонд готує запровадження електронного пенсійного посвідчення

Свежие новости: Пенсійний фонд готує запровадження електронного пенсійного посвідчення

Пенсійний фонд України готується до внесення змін до Порядку оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення пенсії.

Нововведення передбачають можливість відмовитись від паперового пенсійного посвідчення на користь електронного. Проект постанови розміщено на сайті Федерації профспілок України для обговорення громадськістю.

Відповідно до цього проекту, особа, якій призначено пенсію, може отримати е-пенсійне посвідчення без виготовлення паперового документа, якщо вона цього бажає. Е-пенсійне посвідчення матиме однакову юридичну силу та строк дії, що й звичайне паперове посвідчення.

Для отримання е-пенсійного посвідчення особа буде використовувати Портал Дія та мобільний додаток цього порталу. Посвідчення міститиме унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код тощо), який дозволить отримувати інформацію про призначену пенсію з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування та передавати її на Портал Дія.

Ці зміни спростять процедуру отримання пенсійних посвідчень та дозволять особам зручніше та швидше використовувати ці документи.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости