Политика | 27 Февраля, 2024

Пашинський вийшов із СІЗО

Свежие новости: Пашинський вийшов із СІЗО

Колишній народний депутат, ексголова Адміністрації Президента Сергій Пашинський вийшов із СІЗО, так як за нього внесли заставу у розмірі 272,5 мільйони гривень.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Тільки що підприємства-члени Національної асоціації підприємств оборонної промисловості внесли за мене повну заставу. Я вийшов на свободу. Я дуже вдячний за таку колосальну підтримку, але мені водночас дуже соромно, що кошти, які повинні були бути використані для виробництва зброї, використані на заставу для мене по фейкових звинуваченнях. Я відпрацюю кожну копійку і доб’юся повернення цих коштів", - написав він.

Пашинський також додав, що "повертається до своїх обов'язків". А також, що він подав заяву про злочин щодо фальсифікації його розмов. Ймовірно, мова йде про аудіо, яке вчора було опубліковано у мережі. На ньому людина з голосом, схожим на Пашинського, криє матом «Азов» та обіцяє «в**бати Залужного».

Як відомо, слідство (НАБУ та САП) підозрює Пашинського у співорганізаторстві створення злочинної організації, через діяльність якої впродовж 2014-2018 років держава нібито зазнала збитків на 967 мільйонів гривень через привласнення палива Сергія Курченка, який входив до злочинної організації Віктора Януковича.

26 лютого слідча суддя ВАКС Наталя Мовчан обрала для пашинського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 272,5 мільйона гривень.

Пашинського називаються найвідомішим приватним гравцем в сфері обігу озброєння в Україні. Номінально він обіймає посаду голови Національної асоціації підприємств оборонної промисловості (NAUDI). Утім ринку він більш відомий як контролер групи "Українська бронетехніка" – найбільшого приватного імпортера зброї.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты