Политика | 27 Февраля, 2024

НАТО може відправити війська до України, але є проблема, - Макрон

Свежие новости: НАТО може відправити війська до України, але є проблема, - Макрон

Не виключено, що Альянс запровадить війська для допомоги Україні. Але поки що консенсусу з цього питання немає.

На цьому наголосив президент Франції Еммануель Макрон на  прес-конференції  лідера за підсумками Конференції на підтримку України.

"Відправлення західних військ у майбутньому не можна виключати, але сьогодні немає консенсусу щодо офіційного, прийнятого та схваленого відправлення військ на місця", - сказав Макрон.

Він також додав, що Росія зайняла агресивну позицію не лише проти України, а й "проти нас загалом".

"Ми почули прохання президента Зеленського про посилення нашої підтримки і переконані, що перемога над Росією має важливе значення для безпеки та стабільності в Європі", - додав французький лідер.

Водночас президент відмовився деталізувати позицію Франції щодо цього питання, посилаючись на "стратегічну невизначеність, яку я приймаю".

"Я абсолютно не казав, що Франція не підтримує. Я не зніматиму двозначність сьогоднішніх дебатів, називаючи імена. Я кажу, що це було названо серед варіантів", - зазначив він.

Франція раніше ніколи не робила таких заяв. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запевнив, що питання про відправку в Україну сухопутних військ не стояло на порядку денному зустрічі в Єлисейському палаці.

Проте Макрон не виключив допомоги у майбутньому, провівши паралелі з наданням нашій країні озброєнь.

"Багато людей, які сьогодні говорять "Ніколи, ніколи", були тими ж людьми, які два роки тому говорили "ніяких танків, жодних літаків, ніяких ракет далекого радіусу дії". Давайте будемо досить скромними, щоб визнати, що ми часто відставали від графіка на шість-дванадцять місяців. Це і було метою сьогоднішньої дискусії: все можливо, якщо це корисно для досягнення нашої мети", - пояснив французький лідер.

Макрон також наголосив, що союзники України "не воюють з російським народом", але вони "просто не хочуть дозволити Путіну перемогти в Україні".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты