Общество | 15 Октября, 2023

Омбудсмен прибув до Єгипту, щоб організувати евакуацію українців із Сектора Гази

Свежие новости: Омбудсмен прибув до Єгипту, щоб організувати евакуацію українців із Сектора Гази

Омбудсмен Дмитро Лубінець прибув до Каїру, щоб допомогти налаштувати механізм евакуації громадян України з Сектора Гази.

Про це він написав у Facebook.

«Внаслідок нападу терористів ХАМАС на Ізраїль, у Секторі Гази залишаються заблокованими цивільні громадяни України. Ситуація там критична. Люди без світла, комунікацій, у небезпеці. Тому наразі термінової евакуації потребують 243 українці, а саме жінки та діти», — йдеться у повідомленні.

Дмитро Лубінець додав, що наразі заблокований прикордонний пункт перетину Рафах між Єгиптом і Сектором Гази.

«Тому президентом України Володимиром Зеленським на нараді було ухвалено рішення, щоб я як омбудсман України, терміново прибув до Єгипту для зустрічей з відповідними органами задля вирішення цього гуманітарного питання», — повідомив він.

Омбудсмен додав, що співпрацює з Національною комісією з прав людини Єгипту, зокрема провів зустріч із президенткою комісії Муширою Хаттаб з метою обговорити механізм повернення додому українців.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости