Общество | Николаев, 22 Января, 2024

На Миколаївщини представники Норвезької міжнародної організації протестували техніку, яка займатиметься розмінуванням

Свежие новости: На Миколаївщини представники Норвезької міжнародної організації протестували техніку, яка займатиметься розмінуванням

У суботу, 20 січня, представники Норвезької міжнародної організації NorwegianPeople’sAid (NPA) провели планову обкатку машин для розмінування FAE PT - 300 D:MINE, які надалі працюватимуть у Миколаївській області.

Про це повідомляє Миколаївська ОВА.

Під час випробування техніки були присутні перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов, його радник з питань протимінної діяльності Олексій Реутенко та начальник Миколаївської районної військової адміністрації Максим Кашуба.

Георгій Решетілов зазначив, що після деокупації значної частини регіону однією з найгостріших проблем стали заміновані території. Своєю чергою це призводять до людських жертв та унеможливлює проведення будь-яких робіт, пов‘язаних з веденням сільського господарства, тому така техніка має великий попит.

«Завдяки цим машинам ми швидше зможемо зробити нашу землю безпечною. А це – десятки та сотні збережених життів українців та більш швидке повернення аграрних земель у використання. Дякуємо нашим іноземним партнерам за допомогу та підтримку у цьому напрямку», - додав він.

Зі своєї сторони операційний менеджер NPA Тоомас Тамосюнас та технічно-польовий менеджер з механічного розмінування NPA Джеремі Страуд розповіли про функціональні можливості машин.

Зокрема, за їх словами, такі машини є мультизадачними і призначені для механічної підготовки ґрунту, перевірки ділянки на наявність вибухонебезпечних предметів та зменшення площі ділянки.

«Окрім того, техніка оснащена культиватором або молотилкою з ціпами, які спеціально розроблено для розмінування та підготовки ґрунту. Навісне обладнання має робочу ширину 2500 мм і робочу глибину 250 мм», - сказав Тоомас Тамосюнас.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты