Политика | Николаев, 8 Мая, 2018

Олександр Кушнір зустрівся із заступником Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні

Свежие новости: Олександр Кушнір зустрівся із заступником Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні

У понеділок, 7 травня, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір зустрівся із заступником Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні, радником-посланником Вольфгангом Біндзайлем, який вперше з візитом відвідав Миколаївщину.

У зустрічі також взяли участь в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олена Іваненко, заступник директора департаменту економічного розвитку та регіональної політики облдержадміністрації Лілія Машкова, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Єльчієва.

Олександр Кушнір презентував раднику-посланнику основні соціально-економічні показники регіону, окремо акцентувавши на інвестиційній діяльності Миколаївщини.

«Впродовж двох останніх років індекс капітальних інвестицій поступово зростає. За підсумками 2017 року індекс капітальних інвестицій зріс до 108,2%, порівняно з попереднім роком. За цей період розмір освоєних капітальних інвестицій вперше перетнув 10-ти мільярдний рубіж. За освоєнням капітальних інвестицій Миколаївщина посідає 6 місце серед регіонів»,- розповів Олександр Кушнір.

Крім того, починаючи з 2017 року почала покращуватися структура капінвестицій за джерелами фінансування. Зокрема, значно зменшилася питома вага кредитів (до 7,8% у минулому році), при цьому, основним джерелом інвестицій стали власні кошти підприємств – їх частка зросла з 61,9% до 79,9% загальнообласного обсягу капінвестицій.

Заступник голови ОДА зауважив, що підтвердженням сприятливого інвестиційного клімату області є також реалізація інвестиційних проектів світовими компаніями зі США, КНР, Франції, Великої Британії і т.д., які продовжують інвестувати у розвиток економіки регіону – сільське господарство, промисловість, будівництво тощо.

Олександр Кушнір поділився із заступником Посла напрацюваннями Миколаївщини у роботі з підприємствами, які здійснюють найбільший вплив на розвиток галузей економіки. Зокрема, розповів про нещодавно проведені зустрічі із керівництвом 38-ми таких підприємств, зазначивши, що формування довготривалої стратегії економічного зростання з урахуванням реального стану справ в економіці регіону – це першочергова мета таких зібрань.

За результатами зустрічі пан Вольфганг Біндзайль зазначив, що після першого візиту у нього залишилися тільки позитивні враження від регіону, і запевнив, що це хоч і перша, але не остання зустріч на Миколаївщині.

В свою чергу Олександр Кушнір висловив переконання, що візит стане початком плідної співпраці із Німеччиною у всіх сферах розвитку, починаючи від соціально-культурної і закінчуючи економічною.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости