Происшествия | 4 Июля, 2023

Окупанти у дитячих таборах Луганської області облаштовують шпиталі

Свежие новости: Окупанти у дитячих таборах Луганської області облаштовують шпиталі

Російські війська у тимчасово окупованих районах Луганської області у дитячих таборах облаштовують шпиталі для лікування поранених.

Про це повідомляється на  Facebook  Генерального штабу ЗСУ.

Окупанти продовжують порушення норм міжнародного гуманітарного права та використання дитячих установ тимчасово окупованих населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям.

Так, у населеному пункті Макарово Луганської області на території дитячого оздоровчого табору війська РФ облаштували військовий шпиталь. У ньому перебуває понад 100 поранених окупантів. На всій території табору розосереджена російська військова техніка та блокпости. У безпосередній близькості знаходяться житлові будинки місцевого населення.

Схожа ситуація і в місті Лиман Луганської області, де російські окупанти переобладнали під військовий госпіталь дитячий оздоровчий табір, у якому на лікуванні також перебуває понад 100 поранених російських солдатів. Територія табору також використовується для зберігання військової техніки.

У зв'язку з великою кількістю поранених та гострою нестачею місць у лікарнях, війська РФ переробляють багато установ на тимчасово окупованій частині Луганської області у госпіталі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости