Политика | Николаев, 10 Июля, 2023

Оборона Миколаєва стала однією з найбільших стратегічних перемог України, – Костенко

Свежие новости: Оборона Миколаєва стала однією з найбільших стратегічних перемог України, – Костенко

Оборона міста Миколаєва на початку повномасштабного російського вторгнення була однією з головних перемог України у цій війні.

Таку думку висловив народний депутат та полковник СБУ Роман Костенко у програмі «Мосейчук+Кім та його команда». 

«Я думаю, історики це оцінять і ще колись скажуть, що оборона Миколаєва – одна з найстратегічніших перемог у цій війні», - заявив він.

Костенко зазначив, що кілька важливих факторів вплинули на те, що місто вдалося утримати і не здати російським загарбникам.

«По-перше, це місто, люди, що залишилися, які не були під Російською Федерацією. По-друге, це дало нам можливість у перспективі звільнити Херсон. Якби ми далі пішли за Південний Буг, цього важеля, коли ми дістаємо до Антонівського мосту і до Новокаховської дамби, коли ми можемо вражати їхні цілі — його б не було» , — заявив полковник СБУ.

Костенко додав, що завдяки обороні міста Україна залишилася з доступом до Чорного моря.

«Чим би була наша країна без Чорного моря. Ми зупинили, ми завдали їм втрат, підривали мости, билися... Можливо, колись у мемуарах напишемо... І відбили, і відкинули їх за Дніпро», сказав він.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости