Политика | Николаев, 9 Июля, 2023

Генерал Марченко розповів, як вдалося врятувати Миколаїв від окупантів: «Могли зайти без бою»

Свежие новости: Генерал Марченко розповів, як вдалося врятувати Миколаїв від окупантів: «Могли зайти без бою»

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко, керуючий обороною Миколаївської області, розповів, що у перші дні війни російські окупанти могли захопити Миколаїв навіть без бою.

Про це йдеться у програмі "Мосейчук + Кім та його команда".

"Не зрозуміло, чому я заїхав у зовсім порожній Миколаїв. Не було жодного блокпоста, не було жодного патруля, не було жодної живої людини. Як військовий я розумів, що якщо зараз сюди прийде будь-яка передова група, то вона зайде до міста навіть без бою", - каже військовий.

Генерал Марченко розповів, що наступного дня він зустрівся з Віталієм Кімом та погодили, як можна врятувати місто від окупації.

"Вранці я зустрівся з Віталієм Кімом. Він мене побачив, каже: "Ти військовий?". Я кажу: "Ну так". "Ти знаєш, що робити?" Я кажу: "Розумію". такого чекав"... Врахували сили, кошти, які у нас є. Усіх військових, усіх цивільних, хто міг стояти зі зброєю. І почали будувати оборону... Виїжджаючи до Миколаєва, я десь зрозумів у душі, що їду в один бік. І моє завдання було: це врятувати рідне місто, це врятувати наших людей", - сказав він. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости